Stomatologija

Stomatologija

Stomatologija i usna šupljina

Stomatologija

 

Zeolit nalazi primenu kod stomatoloških problema, kao što su paradentoza i plak, te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine.

Plak
Plak se pojavljuje između zuba kao žuti, gotovo sivi sloj, koji pogoduje razvitku karijesa. Najčešći se radi o područjima koja su teže dostupna pri čišćenju zuba. Plak se u potpunosti sav uspešno odstranjuje Dentominom, zeolitnim prahom u u ltrafinoj mikronizaciji. Štite se zubi i zubna caklina, a efekat čišćenja se oseća već za vreme pranja zuba.

Paradentoza
Upala zubnog mesa rezultira oštećenjem kostiju i zuba, a u ustima se javljaju razni nepoželjni mikroorganizmi. Ovakvu namenu zeolita takođe potvrđuje registrovani proizvod Dentomin koji iskazuje prominentnu antibakterijsku aktivnost protiv streptococcus mutans i streptococcus mitis.

Usna šupljina
Oštećenja mekih tkiva usne šupljine su česta pojava, a javljaju se kao posljedica slučajnih ozleda, operativnih zahvata, kao što su vađenje zuba, te određenih radikalnih hirurških lečenja itd. Lečenje takvih rana se uveliko razlikuju kod različitih bolesnika, ali u pravilu je praćeno upalnom reakcijom. Važnu ulogu u procesima lečenja ima adekvatno odabrana terapija. Klinička studija o primeni zeolita kod lečenja bolesti usne šupljine pokazala je da je zeolit jedan od modernih načina regeneracije, jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo, te pojačava protivupalno delovanje, što dugoročno ima povoljan uticaj na procese ozdravljenja u cjelini a posebno na usnu šupljinu.