Zeolit u sportu

Zeolit u sportu

ZEOLIT U SPORTU

Zeolit u sportu

     U grupu zdravih osoba s posebnim fizičkim zahtevima spadaju profesionalni sportisti, jer su podložni izuzetno teškim treninzima, takmičenjima i psihičkoj napetosti pred nastupe, što uzrokuje snažan oksidativni stres. U alternaciji uzimanja sintetičkih preparata vitamina, steroida, hormona, svakako je preporučljivo uzimanje prirodnih antioksidansa koji omogućavaju prelaženje granice ljudskih mogućnosti sa povećanim sportskim rezultatima.

Kliničke studije i sportsko-naučna istraživanja pokazuju da aktivirani zeolit kod sportista utiče na redukciju procenta laktata, smanjenje slobodnih radikala, bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osetno bolji uspeh na takmičenjima i uopšteno poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja sportista.

Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita doprinose povećanju izdržljivosti organizma prema pojačanim telesnim naporima, kao i smanjenju i nestajanju bola u mišićima, nastalog kao posledica povećanih fizičkih napora, što je od posebnog značaja za ovu kategoriju korisnika.

Podaci studije primenjene na 24 aktivna sportista dokazali su izuzetnu sposobnost zeolita da redukuje laktate. Sportisti  koji su uzimali aktivirani zeolit imali su povećanu efikasnost u proseku za 13,98%, a maksimalno za 26% (na nivou 2 mmol/l laktata), što potvrđuje jedinstvene mogućnosti zeolita. Njegovu praktičnu efikasnost i delotvornost potvrđuju lične izjave gotovo svih kategorija profesionalnih evropskih sportista.

Zeolit stoga postaje nezaobilazni  partner kod treninga i pouzdan pratilac kod svetskih takmičenja. Osetno unapređuje psihofizički i zdravstveni status sportista, te dokazano doprinosi povećanoj sportskoj spremnosti i postignutim rezultatima. Redovno uzimanje  zeolita takođe na uobičajeni način deluje na celokupnu detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i celog spektra opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost savremenog čoveka, prevenira stres i brojne zdravstvene probleme, pa se preporučuje ne samo sportistima, nego i svim osobama aktivnog životnog stila i osobama  izloženim  pojačanom dnevnom  stresu. Aktivirani  zeolit sportistima posebno omogućava:

• redukciju procenta laktata

• smanjenje slobodnih radikala

• brzu regeneraciju

  • veću izdržljivost

  • osetno bolji uspeh na takmičenjima

     Proizvodi na bazi aktiviranog zeolita su 100% prirodni proizvodi, bez aditiva, kontraindikacija i neželjenih efekata. Ne sadrže nikakve supstance niti dodatke koji su u suprotnosti s antidoping regulativom.